Fotocursus Groningen

CURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE door Renze Dijkema

Nog nooit is fotograferen zo populair geweest als vandaag de dag. Makkelijk foto’s maken met telefoon of camera, snel bekijken en printen kan nu iedereen! Toch kunnen ook ergernissen ontstaan: de mogelijkheden van de camera zijn te groot, scherpstellen blijft lastig en de kleuren van de printjes kloppen niet: help !!! Maar ook als de techniek geen beperking meer is, kan de vraag ontstaan naar verdieping en zingeving van het fotograferen. Kortom: Tijd voor een cursus !!

De Cursus voor Beginners is bedoeld voor iedereen die met plezier fotografeert en meer vertrouwd wil raken met digitale fotografie. We kijken naar de verschillende soorten camera’s, hun bedieningsmogelijkheden en de basistechniek van het fotograferen.
Naast de basistechniek (“sluitertijd, diafragma, brandpunt, scherptediepte”) komen ook specifieke digitale technieken (instellingen op de camera en beeldbewerking op de computer) aan de orde. (“JPEG, resolutie, witbalans”) Handleiding meenemen!
Het leren beoordelen van foto’s van jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Aan de hand van uitdagende opdrachten wordt je verbeelding gestimuleerd en leer je fotografisch kijken. (“spannende compositie, grote dieptewerking, mooi licht”).

De Cursus voor Gevorderden is bedoeld voor iedereen die de basistechniek onder de knie heeft, maar zich wil verdiepen in de uitgebreidere mogelijkheden van het maken en bewerken van digitale foto’s. We behandelen bijvoorbeeld het hanteren van fotograferen met flitslicht, van heel kleine of bewegende onderwerpen, nachtfotografie en we werken aan een fotoboek.
Het omzetten van kleurenfoto’s in zwartwit, het stitchen van foto’s tot panoramische beelden, contrastbeheersing en het werken in lagen komen o.a. aan de orde bij het bewerken van foto’s.
Het ontwikkelen van een eigen interesse en beeldtaal staat centraal in deze cursus. Hier is niet de leiddraad “hoe moet het?”, maar: “hoe zou het kunnen?”

De cursussen vinden plaats in mijn studio in Groningen aan de Driehovenstraat 36 (op steenworp afstand van het centraal station). Er is per cursus plaats voor minimaal 5 en maximaal 8 cursisten.

Eerste les is vrijblijvend! Introducés en begeleiders welkom !!

De Cursus voor Beginners op donderdagavond bestaat uit 9 tweewekelijkse lessen van 20:00 tot 22:15 uur en start weer op 24 september 2015. Cursusdata: 24 september, 8+22 oktober, 5+19 november, 3+17 december, 14+28 januari 2016

De Cursus voor Gevorderden op donderdagavond bestaat uit 9 tweewekelijkse lessen van 20:00 tot 22:15 uur en start weer 16 september 2015. Cursusdata: 16+30 september, 6+20 oktober, 3+17 november, 8+22 december, 6 januari 2016

De kosten per cursus bedragen 175 euro.

Als beeldend kunstenaar en bruidsfotograaf heb ik een ruime ervaring opgebouwd met de technische en inhoudelijke kanten van fotografie, evenals met het geven van diverse cursussen en workshops. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan de fotoacademie in Amsterdam, de Fotolocatie in Haren en het kunstencentrum Bij Vrijdag in Groningen.

Voor informatie over mijn werkzaamheden kun je terecht op www.renzedijkema.nl en www.Dijkemafotografie.nl

Meer informatie en opgave: www.renzedijkema.nl/cursus info@renzedijkema.nl 0505423107